Risnäs Konst och Berättande

Att få vara kreativ och friheten att få uttrycka sig har alltid varit en stor del av mig. Inom mitt skapande försöker jag att kombinera både vintage och retro som möter och beblandas med både modernistiska och surrealistiska inslag. 

Förutom den förkärlek jag hyser för det glada 70-talets era, så har jag även en väldigt stark inspiration för modernismens funktionalism och minimalism. Samt att jag även finner surrealismens ifrågasättande och verklighetsförankrade av drömmar och illusioner som ett förunderligt sätt att komma i kontakt med mina egna tankar, känslor och drömmar som jag medvetet eller omedvetet bär på.   

Jag har tidigare studerat heltid på konst linjen vid Edelviks Folkhögskola under två och ett halvt år. Tiden här kommer nog alltid ha en speciell betydelse för mig. Här fick jag möjligheten att både träffa nya intressanta människor, utveckla och förbättra mina färdigheter och skapande, men även få växa och mogna som människa.

Kontakta: Moa Wikström

Stengods, 2017
Retro, 2016, Akryl
Rakubränd Keramik, 2016
Rakubränd Keramik, 2016 (2)
Porslinslera Keramik, 2017
Naturlera, 2017
Lergods Keramik, 2016
Keep on Truckin..., 2017, Akvarell
Fylelera Keramik, 2017

Moa Wikström, Konstnär

Moa Wikström

Jag har även läst Konstvetenskap via Södertörns Högskola, som både var intressant och lärorikt. Här fick jag en djupare kunskap hur konst både påverkats och influerats under alla decennier, samt även ifrågasättandet om hur genus perspektivet har behandlats inom konstvärlden från dåtid till nutid.

En fråga som jag tycker är viktig, inte enbart inom konst utan även inom samhällsstrukturen också.